Uz pomoć online tarota do više znanja

Uz pomoć online tarota do više znanja

Uz pomoć online tarota do više znanja

S obzirom da se današnja civilizacija bazira na tehnološkim dostignućima, bilo je pitanje vremena kada će se i online tarot “modernizirati”. Sve je više web stranica koje nude uslugu tumačenja karata. Internet se pretvorio u jednu veliku tržnicu na kojoj gatare iz čitavoga svijeta nude svoje usluge kao nekada u starom Babilonu ili Rimu. U tom silnom košmaru teško je razlučiti tko je kvalitetan. Svi za sebe tvrde da su najbolji, najprecizniji, da bolje poznavaju sudbinu od samoga Boga. Nerealno je očekivati da će se netko truditi dokazati poznavanje materije kada konkurencija to ne radi, a i pomalo je besmisleno pokušavati uvjeriti nekoga u bilo što kada se operira područjem kojega nitko ne priznaje, u kojemu nema certifikata i diploma. Ovo su čvrsti argumenti. Međutim, može se s jednakom čvrstinom reći kako je glupavo tvrditi da svi sve znaju iako je očito da samo nastoje naplatiti uslugu. Zdravoseljački rečeno, žele pokrasti i pobjeći.

Radi toga smatram da je najbolje ići prema onim pojedincima koji ipak nastoje pokazati svoje umijeće ne samo tumačenjem nego i istinskim razumijevanjem tarota. Brojčano su snažnije one stranice koje nude odgovore s da ili ne i tome slično u odnosu na kvalitetne stranice na kojima autori objašnjavaju tehnike gledanja u karte, pojašnjavaju svaku pojedinu kartu ili kombinaciju, traže razmjenu mišljenja s čitateljima itd. Što se online tarota tiče, najčešće iza stranica koje nude takav sadržaj, na bilo kojem jeziku, stoje ljudi koji znaju o čemu pišu. Takve stranice predstavljaju oazu znanja. Po mom skromnom mišljenju treba ih što više koristiti. Ne samo radi zabave već i da se nauči nešto više o samom tarotu. Bilo da ste profesionalac bilo amater ili netko kome je naprosto dosadno, bolje je utrošiti pet minuta slobodnog vremena na kvalitetan članak ili video zapis nego na online tarot stranice koje nude brze odgovore.

Što se sve može pronaći na pojedinim, kvalitetnim online tarot stranicama?

Prvenstveno, na nekima od njih nalazi se opis svake pojedine karte. Što znači, od kuda dolazi, kako se primjenjuje itd. Vrlo su vrijedne one online tarot stranice koje ulaze u detalje, u dubinsku analizu tarot simbola. U sitnicama se krije vrag, kaže stara narodna izreka. U tarotu se krije istina. Tu je i analiza pojedinih tehnika. Tehnika ima jako puno, ali najvažnije je da autori u njih ulaze, da ih analiziraju jednako precizno kao i karte. U nekim tehnikama primjenjuje se mali broj karata, u drugima sve karte.

Način na koji se karte izvlače predstavlja priču za sebe. Neki ih majstori sjeku, drugi ne. Neki izvlače karte po redu dok ih drugi razvuku u obliku lepeze pa tek ih onda izvlače. Svatko ima svoj pristup. Uvijek je dobro tražiti one stranice koje su interaktivne. Kod glavnine njih može se stupiti u kontakt s autorom odnosno tarot majstorom. Razmjena iskustva je mnogima najbolji dio.

Potrebno je potruditi se da bi se ovakve online tarot stranice pronašle. Kao što sam već napisao daleko je više onih koje nastoje uzeti novac. Za istinske ljubitelje tarota najbolje je koristiti kvalitetne stranice s kvalitetnim sadržajem. Naravno, ako imate dovoljno znanja i iskustva možda bi baš vi mogli pokrenuti jedan ovakav projekt. Za kvalitetnu online tarot stranicu uvijek ima mjesta.